di 17 juli: Toronto Zoo

Vandaag gaan we op pad met z’n vijven. Stijn gaat naar een festival in Toronto samen met een vriendin die hij al jaren kent via zijn muziek scene op internet. Super leuk dat hij dit vandaag kan doen, genieten van muziek en iemand eindelijk in levende lijve ontmoeten.

Wij vertrekken na een rustige ochtend met een uitgebreid ontbijt naar de Toronto Zoo, die op zo’n 20 km van het centrum van de stad ligt. We zijn er rond elven en vertrekken rond half vijf. We hebben echt heel veel gelopen, heel veel gezien en hebben weer een leuke dag achter de rug. Het was een warme dag, dus veel dieren lagen lui te slapen. Robbert, Julius, Felix en Isis  hebben nog een zip-line canopy tour gedaan, hard aan een kabel dwars door de bomen naar beneden de helling af. De enige tegenvaller was de cheeseburger, die smaakte naar plastic… Het plan was om eventueel nog naar Casa Loma te gaan, een voor Canadese begrippen oud kasteel waar men hier heel trots op schijnt te zijn. Maar daarvoor blijkt te dag te kort, of de dierentuin te groot.

Het avondlicht is zo mooi dat ik toch nog een keer samen met Isis en Felix op pad ga en een stuk langs Lake Ontario ga lopen, dat op zo’n tien minuten van ons appartement ligt. Het is een gezellige boulevard, waar veel mensen fietsen, joggen, lopen te kletsen en rondhangen. Er  komen veel grote en kleine roeiboten voorbij. In het tegenlicht van de zon met op de achtergrond de hoogbouw van Toronto is het een bijzonder plaatje.

Tijd om naar huis te gaan, te schrijven en tassen te pakken. Morgen gaan we  naar de Eco Lodge inAlgonquin Park en dat betekent dat we zo min mogelijk meenemen. We zijn de komende 4 dagen geheel off-line, want in de Eco Lodge is geen internet. We gaan lekker onthaasten: wandelen, lezen, zwemmen, kanoën, spelletjes spelen en nog veel meer. Daarover zullen we vertellen als we aangekomen zijn in Niagara Falls en weer on-line kunnen gaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *