vr 20 juli: eco lodge – kanotocht

Met Felix heb ik afgesproken, dat ik hem vanmorgen wel echt wakker maak om naar buiten te gaan. Om zes uur ben ik wakker (zonder wekker) en ook Robbert kan niet meer slapen. Ik ga heel zachtjes de kamer van Felix en Stijn binnen, maar Felix kijkt me meteen aan. Hij heeft er zin.

Met z’n drieën gaan we het meer op. De mist is betoverend. Ik moet mezelf even overwinnen om met mijn grote camera mee in de kano te gaan, maar ik heb er zeker geen spijt van. We gaan op zoek naar otters en bevers, maar die laten zich vanmorgen niet zien. Maar de hele sfeer is weer fantastisch.

Vandaag gaan we een kanotocht maken naar een waterval. Maar eerst is het tijd voor een uitgebreid ontbijt. Trevor tekent voor ons de kaart. We moeten eerst een stukje naar de kano’s lopen, dan een stukje varen, dan een stuk de kano’s dragen om de rivier een stuk verderop weer te kunnen volgen. Het is ongeveer anderhalf uur heen  en anderhalf uur terug varen. Bij de waterval kunnen we als het goed is ook lekker zwemmen. Het klinkt allemaal erg goed en duidelijk, dus we hebben er zin in. Zodra de picknicklunch klaar is gaan we op pad met een paar waterdichte tassen, zwemvesten en zes peddels. Isis gaat bij Robbert en mij in de kano en de jongens gaan met z’n drieën in een kano.

Het is moeilijk om te beschrijven hoe mooi het is om in de kano te zitten. Het is even wennen hoe je het beste met drie personen kunt paddelen om een rechte lijn te varen, maar we krijgen al snel (letterlijk) de slag te pakken. De prachtige omgeving, het geluid van de kano op het water en het gevoel om even overal los van te zijn is geweldig. Het dragen van de kano’s is wat minder leuk, maar iedereen draagt zijn steentje bij. We varen door waterlelies, dotters en een mooie paarse bloem die ik niet ken. Gelukkig ligt in de lodge een dik boek met Canadese bloemen en planten. Daarin kan ik het later opzoeken. We hebben ons flink ingespoten met ‘bug spray’, dus gestoken worden we nauwelijks. Om de kano’s vliegen ook veel libelles, groot en klein en ook een bijzonder insect, waarvan we niet precies weten wat het is. Het lijkt een libelle, maar de vleugels zijn heel anders. Ook maar proberen op te zoeken later… Bij de waterval aangekomen leggen we de kano’s op het droge en lopen een minuut of twintig langs de waterval omhoog. Bovenaan zijn verschillende poeltjes waar je prima in kunt zwemmen. Het is de perfecte picknickplek. Iedereen heeft lol en geniet van deze mooie plek. Na een uurtje dalen we weer af en kanoën dezelfde weg terug. Rond een uur of vier zijn we terug bij de lodge en we zijn het allemaal met elkaar eens dat het een toffe tocht was.

Om vier uur zijn we terug en kan iedereen lekker doen wat hij wil. Robbert en Felix gaan voor het avondeten bevers kijken en Stijn en Isis pakken na eten nog een kano om het meertje op te gaan. (Eigenlijk is het geen meertje maar een deel van de rivier.) Allemaal zien ze de actieve bevers, die echt best groot zijn. Als je dicht bij ze in de buurt komt slaan ze met hun staart en gaan onderwater.

We spelen nog het spel LIFE (levensweg). Voor het slapen lopen Stijn en Isis met me mee naar het water om de sterrenhemel te bekijken. Hier buiten is het zo donker dat de sterren mooi te zien zijn.

6 antwoorden op “vr 20 juli: eco lodge – kanotocht”

 1. Wat een super reis! Mooie foto’s in de mist ook. Paarse bloemen zouden Pontederia cordata kunnen zijn.
  Veel plezier nog! Gr Heleen

  1. Je hebt gelijk Heleen. Het heet hier Pickerelweed. Er lag een prachtig dik boek in de lodge over alle planten en bloemen in Canada. Ik heb foto’s gemaakt van de betreffende pagina’s. Ook van het vleesetende plantje op de boom, round leaf sundew (drosera rotundifolia). Weet jij de Nederlandse naam van de yellow lotus (nelumbo lutea)?

 2. Ahh, prachtig, Algonquin! Wij zijn daar ook geweest (maar dan in een tentje ;)). Leuk om jullie verhalen weer te lezen, Bar, geniet van de reis!!
  Groetjes,
  Jolanda

  1. Ik vond het erg jammer om daar weg te gaan. Je komt echt helemaal tot rust. De natuur heeft een uniek helend vermogen. Het contrast met Niagara Falls kan bijna niet groter. Wat een kermis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *