wo 25 juli: Lincoln Memorial en Virginia Beach

We hebben gisteren gegeten bij  DC Harvest, een restaurantje dat alleen werkt met lokale ‘inseason’ producten. De kok laat zich inspireren door invloeden uit alle windstreken en het resultaat was verrassend lekker.

Gisteren hadden we geen tijd meer voor het Lincoln Memorial en aangezien we dat niet willen overslaan, staat dit voor vanmorgen nog op het programma. We ontbijten bij de Eastern Market met verse bagels en sandwiches. Deze markt bestaat al sinds 1873!

Het Lincoln Memorial is indrukwekkend. Op weg door het park is een groot gedenkmonument voor de soldaten die in de Vietnam oorlog gesneuveld zijn. Je voelt meteen dat dit een emotionele plek is voor sommige bezoekers. Alle namen staan in het marmer geschreven. Een oudere man kopieert samen met zijn vrouw met een potlood een naam op een papier door er met het potlood overeen te kleuren. Ze zijn heel geconcentreerd bezig. Dit betekent duidelijk veel voor hen. Er liggen dikke boeken waarin je de namen van de gevallen soldaten kunt opzoeken. Bij de naam staat vermeld op welke dag hij gesneuveld is en waar zijn naam op het monument staat. Veel mannen en jongens zijn gesneuveld in mijn geboortejaar 1969. Bij het standbeeld van drie Vietnamsoldaten vraagt een oudere Aziatische man of ik hem wil fotograferen. Hij salueert naar het standbeeld en is een moment stil, daarna bedankt hij me voor het maken van de foto. Zelf word ik er toch ook even stil van.

Het Lincoln Memorial is vooral groot. Als je de trap oploopt kom je langs een steen met daarop ‘I have a dream’ met de datum van de March on Washington van Martin Luther King. Binnen zit Lincoln hoog op een stoel en overziet de natie, de normen en waarden bewakend waarvoor hij heeft gestreden. Ondertussen zie je de verdeeldheid in de VS o.a. in petjes die mensen dragen. De een draagt er een met een tekst “Make Amerika great again” de ander met “I miss Barrack”.

Om half twaalf vetrekken we naar Virginia Beach. Na de drukte van  Niagara Falls en deze grote stad hebben we allemaal zin in een paar dagen rust. De weersvoorspellingen zijn nog steeds lekker warm, maar wel onbestendig met kans op regen en onweer. We zijn er intussen achter dat regenjassen nauwelijks zin hebben: veel te benauwd en je wordt natter met een jas aan dan zonder! En in de warmte droog je zo weer op trouwens.

Er moeten nogal wat wasjes gedraaid worden. Na anderhalve week hebben we een goeie tas vol. Julius vertrekt overmorgen heel vroeg in de ochtend naar Curaçao, dus zijn spullen hebben voorrang. Jammer dat hij niet verder met ons meegaat, maar hij heeft hard gespaard om samen met zijn vrienden bij familie op Curaçao twee weken vakantie te vieren. Dat wordt vast genieten. Ik ga hem wel missen, maar gun hem deze voorbijgekomen kans.

Aangekomen in Virginia Beach gaan we uiteraard naar het stand. We hadden best al onze zwemspullen mee kunnen nemen. Isis en Felix laten zich niet weerhouden en springen toch al in de golven, want zij waren zo slim wel zwemkleding aan te doen. Ze genieten met volle teugen van de hoge golven. Morgen is het in de ochtend in ieder geval droog. We willen daarom vroeg opstaan, zodat we ook echt op tijd naar het strand kunnen gaan. Wat de middag dan brengt, zien we later. Misschien wel gewoon een goed boek op de bank in ons appartement. Stiekem hoop ik dat het morgenmiddag lekker hard gaat regenen…

Het actuele weer in Virginia Beach

CategorieënVS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *