do 19 juli: eco lodge – lazy day

Daar is het eindelijk weer, dat gevoel dat je krijgt als de natuur zijn verhaal begint te vertellen en je er vanzelf in wordt meegesleept.

Altijd weer even wennen in een nieuw bed.., aangezien ik vroeg wakker besluit ik mijn camera te pakken en naar het meertje te gaan. De zon is nog niet helemaal op. Ze schuilt nog achter de bomen. De eekhoorn in de boom begint meteen een raar geluid naar me te maken, waarschijnlijk omdat ik hem gestoord heb bij zijn ochtendritueel. De ochtendnevel ligt over het meer en de vogels zijn al druk aan het zingen. Ik ga eerst naar de rechterkant van het meer, want daar zijn ’s ochtends wel eens bevers te zien. Ik heb geen geluk met de bevers maar het beeld voor me is wonderschoon. De mist kruipt over het water en door de opkomende zon verandert het licht steeds weer een klein beetje. Twee jongens uit de lodge zijn ook vroeg wakker en gaan met de kano op zoek naar bevers. Het lijkt wel of ze over het water zweven in hun kano, je hoort ze nauwelijks. Dat moeten we morgenochtend ook doen met de kinderen. Die liggen nu nog allemaal op één oor. Na de drukke dagen in de stad zijn ze moe. Felix wilde eigenlijk vroeg mee naar buiten, maar ik heb tweemaal geprobeerd hem wakker te krijgen zonder resultaat. Hij zal het wel jammer vinden, maar soms is slapen ook belangrijk.

Dan raakt de zon de overkant van het meertje en besluit ik vanaf die kant het landschap te bekijken. Het water is zo mooi rimpelloos, dat je prachtig gespiegelde foto’s kunt maken. Ook de planten en bloemen aan de rand van het meertje zijn bijna goudkleurig in het zonlicht. Ik ben zo enthousiast, dat ik eigenlijk steeds met mezelf aan het praten ben. Het is nog geen zeven uur en mijn dag kan al niet meer stuk. Dit gevoel, dat ik ook altijd ervaar op IJsland heb ik ontzettend gemist. Ik probeer voor mezelf te bepalen welk gevoel het nu eigenlijk is. Ik kom tot de slotsom dat het echt het verhaal is van de natuur zelf. Grappig dat Creating Stories daardoor eigenlijk voor mij nog weer een nieuwe dimensie krijgt erbij krijgt. De lucht is strak blauw en het belooft een mooie dag te worden.  Eerst maar eens ontbijten en dan plannen maken voor de dag.

Inmiddels is de dag voorbij en het was vooral een luie dag, met wat kanoën, wat zwemmen, wat spelletjes en wat eten, dat overigens prima verzorgd is. Het ontbijt bestaat uit roerei, rösti, worstje en fruit, de picknicklunch een wrap met van alles erop en het avondeten is een rollade met broodvulling, aardappelpuree en broccoli met kaassaus. Voor de jongens was de wrap niet echt voldoende, maar zonder enig probleem wordt voor hen wat overgebleven lasagne warm gemaakt, zodat ze zonder ‘omvallen’ het avondeten halen, haha.

De dag eindigt met een spelletje Monopoly, dat niet uitgespeeld wordt omdat we op een gegeven moment eigenlijk allemaal gewoon willen gaan slapen. En morgen nog een keer vroeg op om met de kano het meer op te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *