ma 30 juli: NYC – 5th Avenue – Broadway – Central Park

We hebben allemaal prima geslapen. De sirenes van ambulance, politie en brandweer gaan buiten geregeld voorbij, maar binnen in het hotel valt het enorm mee. Er liggen wel oordoppen klaar naast het bed, maar ik heb ze in ieder geval niet nodig. Hoogstens voor de altijd blazende airco, maar daar wen je eigenlijk ook best snel aan. Zonder airco gaat het in ieder geval niet, het is overdag rond de 30 graden en ’s nachts rond de 24 graden. Wat mij in ieder geval opvalt aan New York is de geur. Gisteravond lagen al veel stapels vuilniszakken langs de stoep om ’s nachts opgehaald te worden. In combinatie met de warmte is dat niet bepaald een recept voor een lekker geurtje.

We ontbijten bij Dunkin Donuts, dat naast ons hotel ligt en waar ze overigens veel meer hebben dan alleen donuts. We vinden het een smakeloos ontbijt, maar we zijn er in ieder geval klaar voor om de stad te gaan verkennen. We zitten op de hoek van 7th en 36th en dat betekent dat we heel veel te voet kunnen gaan doen. We lopen over Broadway, 5th Avenue en komen langs veel beroemde gebouwen, zoals het Rockefeller Center, Radio Music Hall, het Ed Sullivan Theater waar vandaan The Late Show van Stephen Colbert wordt uitgezonden, St. Patrick’s Catherdal en de Trump Tower (waar enorme beveiliging voor staat).

Alle grote merken hebben hun Flagship Stores in New York, dus je kijkt je ogen uit. Felix wil graag naar de Nintendo winkel, Isis naar Pink en Stijn heeft vooral muziek en vintagewinkels in zijn vizier, maar die liggen in een andere wijk.

Na een flinke tippel komen we bij Central Park. We besluiten toch maar gewoon een stukje te gaan lopen i.p.v. fietsen te huren. Eén ding is zeker, als je ter plekke fietsen huurt betaal je veel minder dan online. We krijgen ze zelfs aangeboden voor negen dollar per dag. Ik weet niet wat de staat van de fiets is die je dan krijgt, maar het is nogal een verschil met de prijs online.

Er wordt door de New Yorkers in het park gesoftbald. Er staan kleine tribunes, dus we bekijken een paar inningen. Dichterbij authentiek New Yorks leven kom je niet. Opvallend is dat de samenstelling van de teams enorm divers is, van jong naar oud en van licht naar donker, maar er zijn geen gemengde teams van mannen en vrouwen; dat vind ik raar in een stad waar de eerste genderneutrale kledingwinkel van de wereld te vinden is. Als er een oudere kleine man aan komt lopen, staat de spelers die op de tribune zitten na een wedstrijd meteen op om hem een hand te geven. Hij wordt met enorm respect ontvangen. Ik denk één van hun oud-spelers, maar zeker weet ik dat natuurlijk niet.

Voor het park staan een heleboel food trucks en je kunt echt van alles kiezen, van hotdogs, burgers en bagels tot gyros en falafel. We hebben trek, dus dat schikt. Op de weg terug naar het hotel kijken we weer onze ogen uit. De kinderen kunnen het niet laten om de muziekwinkel in te gaan. Ze missen alle drie hun instrumenten, Stijn al zijn gitaren.., Isis mist het meeste haar Ukelele en Felix zijn piano.  Felix zingt ook veel en het handige daarvan is, dat je je stem eigenlijk  altijd bij je hebt.  In ieder geval haalt iedereen zijn hart even op.

Na onze eerste dag vinden we dat we een ouderwetse ‘Old Fashioned’ verdiend hebben. Stijn gewoon een frisje, want in de VS mag hij nog niet drinken. Dat koude biertje had hem best gesmaakt, haha. We zijn moe en eindigen de dag met een snelle ‘slice pizza’ en maken plannen voor de volgende dag.

Het actuele weer in NYC

CategorieënVS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *