ma 23 juli: naar Washington DC

We ontbijten op de 33ste verdieping van het hotel. Iedereen eet zijn buikje rond met de watervallen als uitzicht. De één wafels met ahornsiroop, de ander gebakken aardappelen, weer een ander gebakken spek met ei en French toast. Daarnaast zijn er bagels met cream cheese en zalm, vers fruit en yoghurt met cereals. Je kunt ook je eieren ter plekke laten bakken. Kortom, een luxe start van de dag en alweer de laatste ochtend in Canada. Om 11:00 rijden we weg. Bij de grens naar de VS staan we twintig minuten te wachten voordat we bij de controle komen. We moeten naar het douanekantoor, omdat we een inreisdocument moeten kopen. In totaal zijn we totaal 1 uur en 12 minuten bezig! Behalve Isis en Robbert moeten we onze vinger- en duimafdrukken geven van de linker- en rechterhand. Isis is te jong en Robbert heeft het bij eerdere bezoeken al gedaan. In de wachtruimte mag je niets doen, alleen wachten.

Op de eerste dag rijden we meteen door vijf verschillende staten. De kortste route was niet de snelste route (op dat moment van de dag) volgens de routeplanner in de auto.  We besluiten de snelste te gaan volgen, scheelt 1 uur en het is maar 30 mijl langer.

We beginnen in de staat New York. Let op, voor de tolwegen heb je cash geld nodig! Bij de grenscontrole is een ATM machine, dus vergeet niet US $ te halen. De volgende staat is Pennsylvania. Vlak bij Erie slaan we eten en drinken in. We pakken Interstate 79 south richting Pittsburgh, daarna Interstate 76 east naar Harrisburg. We draaien Interstate 70 east op. Hier kun je ook alleen cash betalen bij het tolhuisje. We rijden vervolgens door staat nummer drie, Maryland en na Interstate 270 south en Interstate 495 south komen we aan in staat nummer vier, Virginia. We wisten dat het een lange reisdag zou worden en we komen uiteindelijk  om acht uur ’s avonds aan bij ons appartement in Washington D. C. (District of Columbia, staat nummer vijf). We hebben één volle dag in Washington, dus die willen we goed besteden. Het weerbericht is helaas vrij dramatisch, heel veel regen. Dat zien we morgen dan wel weer, nu eerst maar eens slapen.

Het actuele weer in Washington

CategorieënVS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *